Дания завърши наравно в първите си три мача на Европейското

...
Дания завърши наравно в първите си три мача на Европейското
Коментари Харесай

Датчаните са готови за дузпи срещу Германия на UEFA EURO 2024

Дания приключи наедно в първите си три мача на Европейското състезание по футбол и на осминафиналите ще срещне домакина Германия. Ако мачът в събота в Дортмунд още веднъж приключи без победител, възпитаниците на Каспер Хюлманд са добре готови за решаващите осъществявания на дузпи, разяснява ДПА.
 
Датчаните упражняват 11-метрови наказателни удари от месеци, с цел да се оправят с всяка допустима обстановка на Евро 2024, а нападателят Йонас Винд съобщи, че към този момент знае къде ще насочи удара си, в случай че бъде определен да шутира от бялата точка.

" Това си зависи от обособения състезател, само че за мен е по-важно да съм взел решението авансово, (но) има и такива, които избират да решат в последния миг ", изясни Винд, който играе за немския Волфсбург.

" Не виждам статистиката на вратарите, с цел да избера къде да изстрелвам. Имам опцията да го направя, само че предпочитам да се концентрирам повече на своя удар ", добави той.
 
Треньор Хюлманд от месеци изисква от играчите да се приготвят за тези моменти, които биха могли да бъдат едни от най-напрегнатите в кариерата им, а те надали ще бъдат изложени на по-голям напън, с изключение на при вероятно осъществяване на дузпи и то против домакина на толкоз важен турнир 

" Можеш да опиташ да симулираш напрежението със спортен детайл, само че в никакъв случай няма да бъде същото, както в случай че би трябвало да се надигнем против цялостния стадион в Дортмунд в събота ", сподели Винд. 

" Можеш да усетиш по какъв начин сърцето бие по-силно преди дузпата. Мисля, че всеки изпитва някакъв тип напрежение и става въпрос за това да го овладееш по най-хубавия метод, да запазиш успокоение и да пратиш топката в мрежата ", добави той.
 
Победа за Дания на следващия ден няма да засенчи напълно триумфа от финала на Евро 1992 още веднъж против Германия. Тогава " Червеният динамит " завоюва шампионата като новобранец, само че сигурно нов триумф над Бундестима ще се приближи до това достижение, а на четвъртфиналите датчаните ще чакат спечелилия от мача Испания или Грузия.  /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР