Русия съобщи за ожесточени боеве в Южна Украйна, като някои

...
Русия съобщи за ожесточени боеве в Южна Украйна, като някои
Коментари Харесай

Русия съобщи, че в Южна Украйна продължават да се водят ожесточени боеве

Русия заяви за яростни боеве в Южна Украйна, като някои военни блогъри виждат първите знаци за от дълго време предстоящата украинска контраатака, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10712
Практически няма самостоятелни известия от фронта, а Киев пази проектите си в цялостна загадка, заради което няма по какъв начин да се даде справедлива оценка за опитите на Украйна да пробие съветската защита, отбелязва английската осведомителна организация. 

Очаква се в украинската контраатака да се включат хиляди подготвени и въоръжени от Запада украински военнослужещи.

Русия, която имаше опция да приготвя отбранителните си линии в продължение на месеци, сподели, че от началото на седмицата съумява да устои на украински офанзиви.  

Проруски военни блогъри през днешния ден оповестиха за боеве по Запорожкото направление наоколо до град Орехов. Той е считан за една от главните евентуални цели на Украйна, защото е ситуиран близо до средата на " сухопътния мост ", свързващ Русия с Кримския полуостров. 

Бен Бари, старши теоретичен помощник в Международния институт за стратегически проучвания, разяснява известията на съветските блогъри за съществуването на немски танкове " Леопард " и американски пехотни бронирани машини " Брадли " покрай град Токмак, който се намира на юг от Орехов. Според Бари, в случай че изказванията се окажат правилни, това ще е първото доказателство, че новите украински бригади, въоръжени от Запада, към този момент са се присъединили във войната. 

Като цяло Киев разполага с 12 бригади с общо сред 50 000 и 60 000 бойци, подготвени да се включат в контранастъплението. Девет от бригадите са въоръжени и подготвени от западни съдружници.

" Те могат да решат какъв брой от тях да изпратят на фронта и какъв брой да оставят в запас, ако динамичността на бойното поле се промени ", сподели военният специалист.

Първоначалният приоритет на Украйна ще бъде да се опита да извади руснаците от равновесие и да реализира тактическа изненада посредством заблуждаващи дейности и дегизировка.

Украйна постанова цялостна възбрана за предаването на медийни известия от бойното поле по време на настъпателни интервенции, отбелязва Ройтерс. 

Междувременно Москва заяви, че жилищна постройка в съветския град Воронеж е била ударена от дрон, като проверяващите дефинираха нападението като " терористичен акт ", осъществен от Киев, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 

Трима души са получили пострадвания от счупени стъкла, само че не се нуждаят от хоспитализация, съобщи регионалният шеф Александър Гусев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР