Русия съобщи за експлозии на две военни летища на своя

...
Русия съобщи за експлозии на две военни летища на своя
Коментари Харесай

Русия съобщи за експлозии на военни летища. Подозира се атака с дрон

Русия заяви за детонации на две военни летища на своя територия, които се намират на стотици километри от фронта.

Една от детонациите е била въз основата край Енгелск в Саратовска област. От нея изхвърчат част от самолетите, които нанасят удари против Украйна от началото на войната. Тя се намира на към 600 км от руско-украинската граница.

Потребители в обществените мрежи споделят, че са видели огромни детонации в базата „ Енгелск 2 “ в 6 сутринта локално време на 5 декември.

Губернаторът на Саратовска област Роман Бусаргин излезе с публично известие, в което успокоява жителите. Той нито отхвърли, нито удостовери за детонациите.

„ Искам да кажа, че в жилищните елементи на града не са настъпили никаква необикновени събития. Няма аргументи за терзание. Информацията за събитията във военната база се ревизират от службите за сигурност “, написа Бусаргин.

Независимият съветски канал в Инстаграм „ Астра “ цитира локални поданици, съгласно които „ неидентифициран дрон “ се е разрушил на пистата в Соратовска област. Пострадали са двама военни, а два бомбардировача Ту-95 са били развалени.

В началото на декември немският Шпигел заяви, че Русия приготвя масирано нахлуване с бомбардировачи против Украйна, а едно от основните летища е точно това край Енгелск.

Друга от детонациите е била на летище край Рязан, който се намира на югоизток от Москва. Рия Новости заяви, че детонацията на летището за бомбардировачи „ Дягилево “ в намиращия се на 200 км от Москва град, е поради взривена цистерна за гориво. Трима са били убити, шестима са ранените. Повреден е и един аероплан.

Преди седмици Украйна заяви, че разполага с дрон, с който може да нанася удари на до 1000 км във вътрешността в територията на Русия. От началото на войната съветската войска нанася главно удари с артилерия и далекобойни ракети, само че употребява и бомбардировачи за офанзиви против цивилна и военна инфраструктура.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР