Русия съобщи за 737 смъртни случая от коронавирус във вторник,

...
Русия съобщи за 737 смъртни случая от коронавирус във вторник,
Коментари Харесай

Над 700 жертви на коронавируса в Русия за последното денонощие

Русия заяви за 737 смъртни случая от ковид във вторник, народен връх на смъртните случаи, свързани с пандемия, за 24-часов интервал, до момента в който страната се бори с нов скок в случаите.

Това е първият път, когато Русия, петата най-засегната страна в света по брой инфекции, прекрачи цифрата 700 за ежедневна смъртност от вируса, заяви Агенция " Франс прес ".

Русия означи шест нови върха на смъртните случаи от COVID-19 през последните осем дни, белязани от възходяща зараза, провокирана от мощно излъчвания вариант Делта.

В Москва, епицентърът на пандемията в Русия, разновидността " Делта " в този момент съставлява 90% от новите случаи, сподели кметът на града Сергей Собянин. Той е разпоредил офисите да изпратят у дома една трета от неимунизираните си чиновници, а заведенията за хранене да позволяват вътре единствено клиенти, които са били имунизирани или са преболедували ковид през последните шести месеца. Той също по този начин е наредил 60% от работещите в областта на услугите да бъдат изцяло имунизирани доникъде на август.

Към вторник единствено 1,8 милиона от популацията на Москва от 12 милиона са били изцяло имунизирани, съгласно уеб страницата Гогов, който регистрира данните от районите.

В народен мащаб имунизираните са едвам 18,2 милиона от към 146 милиона души население на Русия. Властите са изправени пред скептично към имунизациите население, като самостоятелна анкета тази седмица демонстрира, че 54 % от руснаците не възнамеряват да получат ваксина против ковид.

Кремъл си беше сложил за цел да имунизира изцяло 60 % от съветското население до септември, само че призна предходната седмица, че няма да може да реализира тази цел, макар че безвъзмездни ваксини се оферират от началото на декември.

Със 139 316 смъртни случая от вируса, Русия има най-висока отрицателна статистика от хода на пандемията в Европа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР