Русия съобщи, че е унищожила 47 украински дрона над южните

...
Русия съобщи, че е унищожила 47 украински дрона над южните
Коментари Харесай

Русия твърди, че е унищожила 47 украински дрона

Русия заяви, че е унищожила 47 украински дрона над южните си региони през нощта, най-вече в Ростовска област, граничеща с Украйна.

Киев постоянно изстрелваше безпилотни самолети към Русия по време на военната атака на Москва в Украйна, която продължава към този момент трета година.

" Дежурните системи за противовъздушна защита прихванаха и унищожиха над териториите на Белгородска област (един дрон), Курска област (два дрона), Волгоградска област (три дрона) и Ростовска област (41 дрона) ", заяви съветската войска в обществените мрежи.

Южната част на Ростовска област е център за съветската войска, където тя възнамерява военните си интервенции в Украйна.

Губернаторът на Ростовска област Василий Голубев съобщи в обществените медии, че офанзива с дрон е поразила град Таганрог, на Азовско море, покрай окупираната от Русия част на Украйна.

Той съобщи, че един избавител е бил ранен, само че " няма починали ".

Близки до съветската войска канали в обществените медии оповестиха, че Украйна е атакувала авиационен цех в Таганрог.

" В Таганрог, по всяка възможност, задачата на нападението е бил авиационният цех " Бериев ", се споделя в обява на канала в Telegram " Рибар ", който е тясно обвързван с армията.

Каналът, представен от Агенция Франс Прес твърди, че друга цел е била военновъздушна база по-навътре в Русия в град Морозовск.

Властите в Курска област, която се намира по-на север и също граничи с Украйна, оповестиха, че е била развалена клиника в основния град Курск.

Областният шеф Роман Старовойт разгласява видеоклип, на който се вижда пред " поликлиника номер шест в Курск ". Горната част на зелената постройка е била очевидно развалена.

" За благополучие, всички са живи ", сподели Старовойт и добави, че медиците са евакуирали пациентите от близката болница.

Курск е град с население към 440 000 души, ситуиран на към 120 км от границата с Украйна.

По-късно в събота Евгений Балицки, губернатор на окупираната украинска област Запорожие, съобщи, че офанзива с дрон е провокирала пожар в оборудване, което е част от електропреносната мрежа, без да рани никого.

Той сподели, че оборудването е обслужвало украинското гранично село Полохи, което е окупирано от съветските сили от март 2022 година

Пожарникарите към момента се борят с пламъците, сподели Балицки.

*Видеото е архивно!

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР