Русия регистрира пореден рекорд на смъртните случаи, причинени от новия

...
Русия регистрира пореден рекорд на смъртните случаи, причинени от новия
Коментари Харесай

Пореден рекорд на смъртните случаи от коронавирус в Русия

Русия записва следващ връх на смъртните случаи, породени от новия ковид, съобщи Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че това е станало в условия на бързо увеличение на новите инфектирани и мудна имунизационна акция.

Руският действен щаб за битка с новата зараза заяви през днешния ден за 973 умряли от ковид - най-големия брой от началото на пандемията.

Този месец страната непрекъснато записва нови върхове по смъртни случаи. Броят на новозаразените за един ден също се задържа покрай пиковите стойности.

Днес оперативният щаб заяви за 28 190 нови случая.

Над 218 хиляди души са умряли от ковид в Русия съгласно оперативния щаб. Страната е преди всичко по този индикатор в Европа.

При това държавната статистическа организация Росстат, която включва в своята статистика и умрелите, при които вирусът не е считан за съществена причина за гибелта, регистрира близо два пъти повече смъртни случаи - към 418 хиляди.

Потвърдените инфектирани в Русия, с население от 144 милиона души, са близо 7,805 милиона. Страната е на пето място в света по този индикатор след Съединени американски щати, Индия, Бразилия и Англия.

Руското държавно управление изясни внезапното нарастване на инфектираните и умрелите, следено от предишния месец, на бавните темпове, с които върви имунизационната акция, отбелязва АП.

Само 47,8 милиона руснаци, към една трета от популацията на страната, са получили най-малко една доза ваксина. 42,4 милиона души са изцяло имунизирани.

Въпреки утежняването на епидемиологичната конюнктура, Кремъл изключи налагането на локдаун в народен мащаб и делегира на районните управляващи пълномощията за взимане на решения за стягане на рестриктивните мерки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР