Русия разследва американски астронавти за саботаж на космическия кораб Союз“Специална

...
Русия разследва американски астронавти за саботаж на космическия кораб Союз“Специална
Коментари Харесай

Русия разследва американски астронавти за саботаж на космическия кораб „Союз“

Русия проверява американски астронавти за бойкот на галактическия транспортен съд „ Союз “
Специална комисия към Руската галактическа организация „ Роскосмос “ проверява случая с разхерметизирането на галактическия транспортен съд „ Союз “, оповестява вестник „ Комерсант “.

Сред главните версии на следствието е умишлена щета от страна на американски астронавти.

Според вестника допустимо е дейностите на американските астронавти да са били предизвикани от заболяване на един от тях и желанието им час по-скоро да се завърнат на земята, с цел да може той да получи съответни здравни грижи.

Според неназован източник до момента комисията е открила, че пробивът на обшивката е бил изработен, когато корабът към този момент се е намирал в галактическото пространство. На причинителя са му били нужни няколко опита, а оставените следи са присъщи за работа в безвъздушно пространство. Не е изключено да става въпрос за несанкционирано навлизане на американци на борда.

Според „ Комерсант “ от „ Роскосмос “ към този момент са изискали от НАСА копие на записите от персоналните видеокамери на астронавтите и техните медицински картони. В случай, че от американска страна откажат съдействие „ всевъзможни спомагателни въпроси по отношение на тяхната съпричастност към случая ще бъдат непотребни “, счита източникът.

Във вторник ръководителят на Руската галактическа организация публично съобщи, че комисията не е могла да дефинира точните аргументи за пробива в обшивката на галактическия транспортен съд „ Союз МС-09 “. Според него „ обстановката е доста по-сложна “ от предстоящото. Рогозин обаче отхвърли да разяснява версията за бойкот от американски астронавти.

БГНЕС напомня, че в нощта на 30 август на борда на Международната галактическа станция беше открито приключване на въздух. Екипажът ревизира всички отсеци и откри микропробив в корпуса на галактическия транспортен съд „ Союз МС-09 “.

Първоначално се смяташе, че пукнатината е вследствие на конфликт с микрометеорит. /РИА „ Новости “ и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР