Русия разполага с не повече от 45% от наличните ракети

...
Русия разполага с не повече от 45% от наличните ракети
Коментари Харесай

ГРУ на Украйна: Русия разполага с 45% от предвоенния запас от ракети

Русия разполага с не повече от 45% от наличните ракети към началото на откритата война. Това съобщи в изявление за РБК-Украйна представителят на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата Вадим Скибицки, представен от kasparov.ru.

„ По наши калкулации те имат не повече от 45% от ракетите, които имаха преди началото на войната. Особено сложна е обстановката с Искандерите. Като цяло към 20% от това, което е останало там, а може би даже по-малко. Трудна е обстановката и с " Калибър ", това е много ефикасна ракета, само че техният брой също не е толкоз огромен. Затова те употребяват най-вече X-22 и S-300 в наземна версия. Но тези запаси са на привършване “, сподели Скабицки.
Според него съветските въоръжени сили разполагат с 30% от запаса на високоточно оръжие, а „ Искандери “ съвсем няма. Поради това съветските войски минаха към потребление на ракети с дребен обхват: " Ураган " и " Смерч ", които стрелят на най-много 100 км. Въоръжените сили на РФ интензивно бомбардират с тях Николаев, Запорожка област и Харков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР