Русия проведе мащабни тренировки за нанасяне на ядрени удари със

...
Русия проведе мащабни тренировки за нанасяне на ядрени удари със
Коментари Харесай

Кремъл отигра ядрен удар: Всички ракети достигнаха целите си

Русия организира огромни тренировки за нанасяне на нуклеарни удари със стратегическите си нуклеарни сили. Ученията се организират на фона на покачвания риск от потребление на нуклеарни оръжия и разгърнатата акция от страна на Русия с обвинявания към Украйна, че е създала " мръсна бомба ".

Руският президент Владимир Путин следи учението на силите за стратегическо въздържане от ситуационната зала. Под негово управление сухопътните, военноморските и авиационните сили отработват " дилемите на масиран нуклеарен удар " в отговор на нуклеарна офанзива от страна на съперника, оповестиха съветските организации. Путин изслуша отчетите на министъра на защитата Сергей Шойгу и на началника на съветския общоприет щаб Валерий Герасимов.

" Всички ракети доближиха задачите си, потвърждавайки избраните им характерности ", съобщи Кремъл в изказване на своя уеб страница.

Междуконтиненталната балистична ракета " Ярс " беше изстреляна от Плесецк на полигона " Кура " в Камчатка, а балистичната ракета " Синева " беше изстреляна от подводница в Баренцово море. За изстрелването на крилати ракети с въздушно базиране са употребявани два самолета Ту-95МС с отдалечен обхват на деяние, оповестяват " Комерсант " и " Интерфакс ".

Във вторник представителят на Пентагона бригаден военачалник от ВВС Патрик Райдър припомни на репортерите, че според Договора за редуциране на стратегическите оръжия Русия е длъжна да уведомява авансово за изстрелването на ракети, способни да носят нуклеарно оръжие. Москва уведоми Съединени американски щати за плануваното годишно обучение на нуклеарните си сили.

ТЕМА преди 4 часа 1542 преди 12 часа 812 преди 1 ден 2541
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР