Русия продължава тежкия артилерийски обстрел на десетки украински населени места.

...
Русия продължава тежкия артилерийски обстрел на десетки украински населени места.
Коментари Харесай

Боевете в Донбас се ожесточават

Русия продължава тежкия артилерийски обстрел на десетки украински обитаеми места. Руснаците подлагат 50-хилядния град Рубижне на масиран обстрел, който унищожава жилищни блокове, административни здания, учебни заведения и друга инфраструктура. Подобно е ситуацията в Попасна, покрайнините на Изюм и доста други места. Засега оценката на обстановката е, че съветската атака не води до обилни разбърквания на фронта.

Заводът „ Азовстал ” е подложен на тежък обстрел от кораби, самолети и от земята с артилерия. Руснаците обаче не желаят да щурмуват, тъй като това би означавало да дадат доста жертви и ранени, което да се отрази на цялостната картина на фронта, разяснява интернационалният редактор на NOVA Момчил Минков.

Той осведоми и за нови сателитни фотоси, от които проличава появяването на минимум 200 гроба край Мариупол. Според компанията, популяризирала фрагментите, фотосите са направени от края на март до 3 април. Практически обаче остава неразбираемо дали става въпрос за цивилни жители. Една от версиите е, че може телата да са и на съветски бойци.

Минков цитира военни специалисти, съгласно които руснаците в този момент се пробват да нападат по друг метод. Твърди се, че Русия няма задоволително запаси и в случай че ѝ бъде оказан сериозен отпор, няма да успее да се придвижи много повече. Има и различен миг, показват специалисти - ако има пробив в отбраната на Украйна, по-късно ще могат да завземат огромни територии.

Източник:
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР