Русия продължава с опитите да засегне железопътната мрежа, по която

...
Русия продължава с опитите да засегне железопътната мрежа, по която
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Нови ракетни удари и прекъсване на електричеството в Лвов


Русия продължава с опитите да засегне железопътната мрежа, по която Украйна получава оръжия от Запада. " Очевидно съветските военни реагират извънредно нервно на нашите триумфи ", съобщи Володимир Зеленски.

Русия нанесе нови удари на западния украински град Лвов. По информация на кмета Андрий Садовий са били наранени три електрически подстанции, което е довело и до спирания на електроснабдяването и водоснабдяването в някои региони на града. Това са едни от най-сериозните удари върху западния град, който се трансформира в леговище за доста украинци, избягали от други елементи на страната.

Железопътните линии са съществена цел на ракетните удари на съветската войска в западната част на Украйна. Според Киев задачата е да бъдат спрени. Володимир Зеленски съобщи, че ракетните удари разкриват отчаянието на Москва. " Очевидно съветските военни реагират извънредно нервно на нашите триумфи ", сподели той във вечерното си видеообръщение. Президентът на Украйна заяви за ракетни офанзиви против Лвов, Виница, Одеса, Киевска област и Днепър.

Сблъсъците в Донецк и Луганск не престават

Продължават сраженията в Донбас. По данни на локалните управляващи в Донецк минимум 21 цивилни са били убити при съветски офанзиви, а 27 - ранени. Според украинска информация има незнаен брой починали и ранени и при ракетни офанзиви в централната Кировоградска област.

Част от евакуираните от " Азовстал " към този момент се срещнаха със фамилиите си.

Същевременно в Мариупол съветските сили, където към момента се намират украински бойци и към 200 цивилни. Малко над 125 души, които бяха евакуирани оттова през уикенда, съумяха да стигнат до град Запорожие. Психолози започнаха работа с тях, с цел да им оказват помощ да превъзмогнат напрежението от седмиците, прекарани в подземията с.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР