Русия продължава офанзивата си в Източна Украйна като по данни

...
Русия продължава офанзивата си в Източна Украйна като по данни
Коментари Харесай

САЩ: Руските войски са физически и морално изтощени

Русия продължава офанзивата си в Източна Украйна като по данни на американското разузнаване президентът Владимир Путин не се е отказал от упоритостите си да превземе по-голяма част от страната.

Складове с филантропична помощ са били унищожени при ракетен удар наоколо до град Лисичанск в Луганска област, заяви ръководителят на регионалната администрация Серхий Хайдай, представен от БНР.

Хангарите са съвсем изцяло разрушени, само че няма потърпевши. В Лисичанск, който е последният град в региона под украински надзор, боевете се водят постройка за постройка, акцентира Хайдай.

Запорожката регионална администрация заяви, че вследствие на съветски обстрел е развален магистрален газопровод. Това оставя без газ градове като Мелитопол и Енергодар, както и доста други обитаеми места в региона.

Територията на Лисичанската петролна рафинерия е напълно завладяна, заяви РИА Новости, като се базира на представител от така наречен Луганска национална република.

А в късното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски разяснява ракетните удари в град Николаев. Зеленски сподели, че по града през вчерашния ден са пуснати 10 ракети и всички те са били по цивилен цели. По думите му това потвърждава, че натискът върху Русия е непълен.

Според американското разузнаване съветският президент Владимир Путин не се е отказал от упоритостите си да превземе по-голяма част от Украйна, само че съветските войски са физически и морално изтощени и могат да реализират единствено най-малък териториален прогрес.

Американското министерство на финансите заяви за трансфер на 1,3 милиарда $ за Украйна. Сумата е трансферирана посредством Световната банка и е част от оповестената от Вашингтон икономическа помощ от 7,5 милиарда.

Англия ще даде още 1 милиарда паунда военна помощ за Украйна.

Лондон има подготвеност да изпрати в допълнение 1000 бойци и един от новите си самолетоносачи за отбрана на източното крило на НАТО.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР