Русия продължава да трупа сили по границата с Украйна и

...
Русия продължава да трупа сили по границата с Украйна и
Коментари Харесай

Пентагонът разтревожен: Русия продължава да дестабилизира ситуацията около Украйна

Русия продължава да натрупа сили по границата с Украйна и към този момент е разположила над 100 000 бойци. За това предизвести Пентагонът, представен от " Франс прес ".

Продължихме да виждаме даже през последните 24 часа спомагателни елементи да се стичат към границите с Украйна и Беларус, уточни представителят на Пентагона Джон Кърби. Той предизвести, че с всеки минал ден Москва усилва капацитета си за деяние и продължава да дестабилизира обстановката, която към този момент е доста напрегната.

По думи на Кърби Русия елементарно би могла да помогне за деескалацията на напрежението, стига да върне частите си от границата и да се ангажира да продължи по дипломатически път.

Днес следва Русия да стартира 10-дневни взаимни военни учения в Беларус, в които ще вземат участие към 30 000 съветски бойци.

Въпреки че Москва увери, че войските й, ситуирани сега в Беларус, ще се върнат в непрекъснатите си бази след края на ученията, Вашингтон се притеснява, че учението може да усили напрежението в района.

Струпване на съветски войски наоколо до украинската граница породиха съмнения у Запада, че Москва възнамерява нахлуване против Украйна. Въпреки че Москва отхвърля да има подобен проект, тя се възползва от обстановката, с цел да сложи настояванията си за гаранции в областта на сигурността от страна на Запада, които включват преустановяване на възможното разширение на НАТО на изток и налагането на публично несъгласие върху опцията Украйна да се причисли към Алианса.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР