Русия призова Северна Корея да прекрати ракетните и ядрените си

...
Русия призова Северна Корея да прекрати ракетните и ядрените си
Коментари Харесай

Русия е категорична, че няма да приеме ядрена Северна Корея

Русия прикани Северна Корея да приключи ракетните и нуклеарните си тествания, а Съединени американски щати и Южна Корея да се откажат от провеждането на огромните взаимни военни учения през декември и да не обтягат без това " взривоопасната конюнктура " в района. Тази позиция беше изразена от непрекъснатия представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя по време на изключителното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, съобщи БГНЕС.
Според Небензя, сега е " извънредно значимо е нито една от засегнатите страни да не прибягва до провокации и да подхваща по-нататъшни стъпки, водещи до по-нататъшното ескалиране на напрежението ".
Руският посланик съобщи още, че отхвърля да одобри претенциите на Северна Корея за придобиване на статут за нуклеарна страна.
" Русия няма да одобри настояването на Северна Корея за придобиване на нуклеарен статут и поддържа всички резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, ориентирани към прекратяването ракетната и нуклеарната стратегия на Пхенян в полза на нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров ", съобщи Небензя.
В умозаключение той показа още, че поради развиването на сегашната обстановка " вероятностите за нормализиране на ситуацията на Корейския полуостров са към момента необозрими ".
По-агресивно опълчване
Припомняме, че тази нощ Секретен сътрудник на Организация на обединените нации организира незабавно съвещание след следващия опит с междуконтинентална балистична ракета на Северна Корея. На него Съединени американски щати отново прикани всички страни в света да пресечен дипломатическите си и търговски връзки със Северна Корея. Американската страна прикани Китай да прекъсне доставките на нефт за режима в Пхенян. Последната резолюция на Съвета през септември наложи ограничение на доставките на нефт за Северна Корея. " Пхенян продължава да получава нефтени артикули с помощта на прехвърляния от транспортен съд на транспортен съд в морето ", сподели непрекъснатият представител на Съединени американски щати в съвета Ники Хейли.
Междувременно, най-големият японски вестник " Йомиури " японското държавно управление се опасява, че Съединени американски щати ще нанесат самосиндикално предпазен удар по Северна Корея поради ракетно-ядрената й стратегия.Изданието написа, че след провеждането на следващото тестване на междуконтинентална балистична ракета от КНДР, министър-председателят на Япония Шиндзо Абе и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп са провели телефонен диалог, в който са се договорили да подхващат взаимни стъпки отсега нататък по усилването на натиска над Пхенян. " Йомиури” обаче акцентира, че в редиците на японското държавно управление продължава да пораства опасението, че Съединени американски щати няма да спазят сходно съглашение и ще работят без да пита. Повод за страховете е и изявлението на Тръмп по време на последното му посещаване в Япония, когато той съобщи, че ще направи всичко да отбрани американския народ от КНДР, без значение от цената.
Позицията на България
В малко изказване, Министерство на външните работи съобщи, че " България твърдо се придържа към наложените наказания против КНДР по линия на Организация на обединените нации и Европейски Съюз като инструмент за оказване на влияние върху Северна Корея за съблюдаване на нейните интернационалните задължения ".
Припомняме, че преди едно денонощие КНДР изстреля междуконтинентална балистична ракета " Хвансон-15 ", която е прелетяла 950 км по проекция върху повърхността на Земята и се е издигнала на 4475 км височина - над 10 пъти повече, в сравнение с се намира Международната галактическа станция, като полетът е траял 53 минути. Тя падна в морето, в японската икономическа зона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР