Русия приключи днес предсрочно унищожаването на своя химически арсенал, обяви

...
Русия приключи днес предсрочно унищожаването на своя химически арсенал, обяви
Коментари Харесай

Путин: Унищожихме последните си запаси от химически оръжия

Русия завърши през днешния ден предварително унищожаването на своя химически боеприпас, разгласи президентът Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила, представен от Ройтерс и ТАСС.

Путин окачестви събитието като историческо поради големия размер химически оръжия, останали от руско време. "Въпреки че нашата страна планираше да приключи тази работа към 2020 година, тя я завършва по-рано от набелязания период ", сподели той. В изказване, излъчено по телевизия "Россия 24 ", Путин означи, че Съединени американски щати не са изпълнили поетия от тях ангажимент да унищожат своя химически боеприпас и три пъти го отсрочват с претекста, че не им доближават средства.

Утилизирането на последния химически арсенал на полигон в съветската република Удмуртия е станало през днешния ден по заповед на висшия главнокомандващ Владимир Путин. Той е издал заповедта по телемост от резиденцията си в Ново Огарьово край Москва. За своето химическо разоръжаване Русия е получила финансова помощ от 16 страни, а също от Европейския съюз и американска неправителствена организация, напомня Българска телеграфна агенция, базирайки се на ТАСС. Най-много средства са били отпуснати от Съединени американски щати,, Германия, Англия и Канада.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР