Русия преустановява участието си в Договора за съкращаване на стратегическите

...
Русия преустановява участието си в Договора за съкращаване на стратегическите
Коментари Харесай

Русия излиза от СТАРТ ІІ, Путин иска нови ядрени оръжия

Русия прекратява присъединяване си в Договора за редуциране на стратегическите нападателни оръжия (СТАРТ).

Новината пристигна в края на близо двучасовата годишна тирада на съветския президент Владимир Путин пред Федералното заседание.

Той означи, че Русия не се отдръпва, само че стопира действието на споразуменията.

В същото време НАТО упорства Русия да се върне към контракта СТАРТ и да допусне западни специалисти в съветските нуклеарни уреди, подсети Путин, само че: " Ние да не сме идиоти и простаци ", попита реторично Путин и съобщи, че Русия няма пренебрегва ултиматумите от страна на западните сили.

" НАТО има повече от една нуклеарна мощ и техните нуклеарни сили също са ориентирани против нас. Ние не можем да пренебрегваме това, по този начин и по тази причина съгласно аргументацията на Путин в един нов СТАРТ би трябвало да са включени и нуклеарни сили като Англия и Франция , които също развиват нуклеарните си благоприятни условия и то ориентирани към Русия.

" Нужно е да се дефинира комбинираният ударен капацитет на алианса ", акцентира Путин и заръча на МО и Росатом да обезпечат подготвеност за тествания на нуклеарни оръжия .

Затова и страните от НАТО слагат ултиматуми на Русия на следва рестриктивните мерки, само че действително считат " да се държат както си желаят ".
 Русия има надълбоко разминаване със Съединени американски щати по контракта за нуклеарните оръжия
Русия има надълбоко разминаване със Съединени американски щати по контракта за нуклеарните оръжия

Москва вижда дребен късмет договарянията да бъдат възобновени преди края на годината

" Ако Съединени американски щати организират тествания, ще го създадем и ние ", сподели още Путин. Освен това в Русия имат информация, че Съединени американски щати създават нов тип нуклеарно оръжие.

Според съветския президент Съединени американски щати и НАТО категорично декларират, че задачата им е да нанесат стратегическо проваляне на Русия , а Западът е " директно забъркан " в ударите по съветски самолети.

И през февруари 2019 година   Путин обяви, че на фона на обвиняванията на Съединени американски щати и НАТО, че Москва нарушава .

Новият контракт СТАРТ влезе в действие през 2011 година, а през 2021 година беше продължен с още пет години. Той лимитира броя на стратегическите нуклеарни бойни глави, които Съединени американски щати и Русия имат право да разполагат, както и разполагането на наземни и подводни ракети и бомбардировачи за тяхната доставка.
 Русия: Цинични са настояванията на Съединени американски щати за възобновяване на инспекциите на нуклеарни оръжия
Русия: Цинични са настояванията на Съединени американски щати за възобновяване на инспекциите на нуклеарни оръжия

Предвид поддръжката на Вашингтон за Украйна

Заедно, Русия и Съединени американски щати имат към 90% от всички нуклеарни бойни глави в света. Бъдещето на Нов СТАРТ закупи в допълнение значение в миг, когато съветската инвазия в Украйна тласна двете страни по-близо до директна борба, в сравнение с когато и да било през последните 60 години.

През август Москва приключи инспекциите по контракта, като стимулира решението си с рестриктивните мерки за пътешестване, наложени от Вашингтон и неговите съдружници след нашествието. Тя обаче увери, че остава ангажирана със спазването на наредбите на контракта.

Преговорите за възобновяване на инспекциите трябваше да се проведат през ноември в Египет, само че и никоя от страните не е определила нова дата. Москва упрекна Вашингтон, че отхвърля да разиска по-широка стратегия за " стратегическа непоклатимост ".

В края на януари Русия предизвести Съединени американски щати, че след приключването на контракта през 2026 година той тъй като съгласно Москва Вашингтон се пробва да ѝ нанесе " стратегическо проваляне " в Украйна.
 Русия към Съединени американски щати: Спрете оръжията за Украйна, другояче няма договаряния по СТАРТ
Русия към Съединени американски щати: Спрете оръжията за Украйна, другояче няма договаряния по СТАРТ

Вашингтон подтиквал Киев към още кръвопролития
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР