Русия преустановява участието си в Договора за ликвидиране на ракетите

...
Русия преустановява участието си в Договора за ликвидиране на ракетите
Коментари Харесай

Путин предприе извънредни мерки след отказа на САЩ от договора за ядрените ракети

Русия прекратява присъединяване си в Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват (ДРСМО). Решението на Москва идва в отговор на аналогичните дейности от страна на Съединени американски щати.

„ Отговорът ни ще е огледален ”, акцентира съветският държавен глава на среща с министрите на външните работи и на защитата Сергей Лавров и Сергей Шойгу, написа Блиц.

Той е разпоредил да се прекратят опитите за започване на договаряния по ДРСМО. „ Всички наши оферти, както и преди, в тази област (ограниченията за ракети със междинен и по-малък обсег) остават на масата, вратите за договаряния са отворени ", споделя съветският държавен глава.

На срещата Путин прибавя, че в Русия е почнала работа по основаване на нови оръжия поради аналогични дейности на Съединени американски щати. Ще бъде стартирана разработка на хиперзвукова ракета със междинен обхват и наземно базиране. " Съгласен съм с предложенията на министерството на защитата за започване на работа по " приземяване " на ракетите „ Калибър " и разкриване на ново направление - основаване на хиперзвукова ракета с наземно базиране, със междинен обхват ", споделя Путин.
 
„ Ние не би трябвало и няма да бъдем въвлечени в скъпата за нас конкуренция във въоръжаването ", акцентира той. Държавният глава отбелязва, че съветските ракети със междинен и по-малък обхват няма да бъдат разполагани в разнообразни райони на света преди сходни оръжия да бъдат ситуирани от Съединените щати.

Путин е помолил Лавров и Шойгу " деликатно да следят какво ще се случи и навреме да рапортуват оферти за съветските реакции на събитията ".
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР