Русия преминава към национални валути, когато плаща за енергийни ресурси.

...
Русия преминава към национални валути, когато плаща за енергийни ресурси.
Коментари Харесай

Русия се отказва от евро и долар, плащанията за енергийните ресурси - само в рубли

" Русия минава към национални валути, когато заплаща за енергийни запаси. В бъдеще страната има намерение да се откаже от еврото и $ ". Това заяви вицепремиерът Александър Новак в изявление, част от което е оповестено в Telegram.

" Тенденцията се промени доста във връзка с по-малкото потребление на долари или евро. Като се вземат поради актуалните проблеми с разплащанията с тези валути, в нашите калкулации ние в действителност прекосяваме единствено към национални валути, тук се търси юанът и рублата ", съобщи той.

" Този ​​вектор ще бъде удължен, нашите сътрудници към този момент заплащат за газ в юани в Китайската национална република, частично и за нефт. И заплащанията са в рубли. Ще продължим да подобряваме тези взаимни разплащания в национални валути “, добави Новак.

Според него в този момент има огромен интерес към закупуване на съветски енергийни запаси, за това е належащо да се основат механизми за сетълмент, а те могат да бъдат единствено в национални валути.

По-рано в друго изявление Новак съобщи, че делът на транзакциите в национални валути ще продължи да нараства, а търговията с юани, индийски рупии, турски лири и съветски рубли ще се усили. Според него сходни покупко-продажби към този момент са станали всекидневие за пазара.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР