Русия предупреди Япония за последствията от прехвърлянето на САЩ на

...
Русия предупреди Япония за последствията от прехвърлянето на САЩ на
Коментари Харесай

Москва заплаши Япония с последствия заради съучастие в престъпленията на Киев

Русия предизвести Япония за следствията от прехвърлянето на Съединени американски щати на ракети за системата за противовъздушна защита Patriot, които могат да се озоват в Украйна. Това заяви за РИА Новости Сергей Жестки, изпълняващ длъжността шеф на Трети азиатски департамент на Министерството на външните работи на Руската Федерация, предава " Фокус ".

" Когато през декември 2023 година администрацията на Фумио Кишида реализира законодателно облекчение на националните правила за експорт на военна продукция - в името на доставката на ракети, създадени в страната по лиценз за системата за противовъздушна защита Patriot, на Вашингтон - непосредствено предупредихме японската страна посредством посланика в Москва (Акира) Муто, че ние не се съмняваме в крайния бенефициент на това решение - киевският режим ", съобщи събеседникът на организацията.

Дипломатът означи, че Русия ще преглежда съдействието във въоръжаването на Украйна като " съучастничество в закононарушенията на Киев “.

Освен това ръководителят на съветския отдел на японското външно министерство, който беше в Москва за съвещания с посолството си, беше извикан в съветското външно министерство за обстоен брифинг за обстановката към Украйна.

В края на декември Белият дом удостовери, че Токио е решил да трансферира ракети Patriot на Съединените щати, заявявайки, че това ще усъвършенства сигурността на Япония и ще насърчи мира и стабилността в Индо-Tихоокеанския район.

Японската дипломатическа задача след среща сред дипломат Акира Муто и заместник-министъра на външните работи Андрей Руденко съобщи, че трансферираните на Вашингтон ракети няма да бъдат употребявани в Украйна.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР