Русия постави в предварителен арест лидер на узбекска общност заради

...
Русия постави в предварителен арест лидер на узбекска общност заради
Коментари Харесай

Русия арестува узбекски лидер - подиграл сe с руските войски в Украйна

Русия сложи в прелиминарен арест водач на узбекска общественост поради иронична обява в обществените мрежи за връщането на съветските бойци от Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.

След изпращането на войски в Украйна през 2022 година Москва предприе драконовски ограничения против инакомислието, като забрани рецензиите към войната и наказа хиляди хора за осъждането ѝ.

Усман Баратов, началник на узбекска социална организация, която работи по правата на мигрантите, беше упрекнат в " подбудителство към ненавист " с обява, която съгласно проверяващите наскърбява силите на Москва в Украйна.

Обвинението планува оптимално наказване от три години затвор.

През декември той разгласява изображение на петел в обществените мрежи, откакто Путин се пошегува с повишението на цените на яйцата в Русия.

" Върнете петела от фронта ", написа той.

Терминът " петел " в съветския затворнически диалект се отнася за пандизчии в дъното на затворническата подчиненост и постоянно носи полов подтекст.

Руският Следствен комитет съобщи, че по време на следствието е употребявал " лингвистична и компютърна експертиза ", с цел да проучва обявата.

Властите настояват, че постингът е уязвил " достолепието " на съветските бойци в Украйна.

По време на конференцията си в края на годината самият Путин се пошегува с повишението на цените на яйцата, защото възходящите разноски за главните хранителни артикули тревожат руснаците преди президентските избори през март./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР