Русия поиска спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН

...
Русия поиска спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН
Коментари Харесай

Русия поиска спешно заседание на Съвета за сигурността на ООН

Русия изиска незабавно съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по отношение на ударите на Съединени американски щати и Англия по Йемен. Това заяви съветското непрекъснато посланичество в канала си вTelegram.

Русия упорства изключителното съвещание да се организира през днешния ден, на 12 януари. По първична информация съвещанието към този момент е планувано.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри резолюция за сигурността на корабоплаването в Червено море, изискваща неотложно преустановяване на офанзивите против кораби. Тя бе подкрепена от 11 страни. Русия, Алжир, Китай и Мозамбик се въздържаха от гласоподаване. Преди гласуването Руската федерация предложи редица ремонти в американския документ, само че всички те бяха отхвърлени. Съединени американски щати и Англия гласоподаваха срещу всяка от съветските ремонти.

Постоянният представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя означи, че създателите на резолюцията се пробват да легитимират със задна дата дейностите на интернационалната коалиция в Червено море. Според него Русия се притеснява, че признатата от Съвета за сигурност резолюция може да послужи като предлог за разрастване на военни дейности в района.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР