Русия поиска от Съединените щати, ако знаят със сигурност, че

...
Русия поиска от Съединените щати, ако знаят със сигурност, че
Коментари Харесай

Мария Захарова: Как така САЩ знаят, че не Украйна стои зад атаката?

Русия изиска от Съединените щати, в случай че знаят сигурно, че Украйна не е забъркана в всеобщата пукотевица с най-малко 40 жертви в Подмосковието, да споделят съответната информация. По-рано представителят на Белия дом за националната сигурност Джон Кърби сподели, че " все още няма каквито и да било индикации, че Украйна или украинци са забъркани ".



" Белият дом съобщи, че не вижда признаци, че Украйна или украинци са забъркани в терористичната офанзива в Москва. На каква база чиновниците във Вашингтон си вършат някакви изводи посред покруса за нечия непорочност? ", сподели представителят на външното министерство Мария Захарова. 

Според нея, в случай че Вашингтон има информация, тя би трябвало да бъде споделена и че в случай че Съединени американски щати няма информация, не би трябвало да приказва по този метод.

По-рано този месец Съединени американски щати предизвестиха за риск от терористична офанзива в Русия - предизвестие, към което се причислиха и няколко европейски страни. Преди малко шефът на Фонда за битка с корупцията (ФБК) Иван Жданов обърна внимание на мнения на българския публицист Христо Грозев, че предизвестието е засягало " Ислямска страна в Хорасан ". Не се показват детайлности, само че това е формация, враждебна на ръководещите талибани в Афганистан, с които Русия поддържа контакти.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР