Русия поиска от купувачите от нейното съоръжение за втечнен природен

...
Русия поиска от купувачите от нейното съоръжение за втечнен природен
Коментари Харесай

Русия поиска и от купувачите на втечнен газ от Сахали-2 да плащат на Газпромбанк

Русия изиска от купувачите от нейното оборудване за полутечен природен газ " Сахалин-2 " да заплащат на Газпромбанк, поставяйки по този метод клиенти, в това число Япония и Южна Корея, пред алтернатива по отношение на западните наказания против Москва, което може да заплаши доставките към тях, съобщи БНР.

" Сахалин Енерджи " (Sakhalin Energy), новият оператор, изпрати указания за сетълмент на клиентите за заплащане в щатски долари на Газпромбанк, съгласно документи, видени от организация Блумбърг. Компанията " Газпром " има малко над 50% от Sakhalin Energy, до момента в който Газпромбанк е кредитната институция на съветския експортьор на газ.

Стъпката е последното изпитание на Русия да консолидира контрола върху своите енергийни активи, като президентът Путин също по този начин ограничи газовите потоци към най-големите пазари на Русия в Европа - акт, на който се гледа като на потреблението на газ като оръжие.

По-голямата част от доставките на полутечен природен газ (LNG) от " Сахалин-2 " отиват в Япония, която разчита на оборудването за постоянни енергийни доставки. Южна Корея и Тайван също са вносители на LNG от " Сахалин-2 ".

Преди това заплащанията за този съветски втечен газ се правиха към неруски банки. Плащанията за газа от " Сахалин-2 " ще се правят посредством Bank of New York Mellon Corp., настояща като кореспондентска банка в Съединени американски щати, съгласно документи от 16 август, видени от Блумбърг. Използването на американска банка като медиатор може да избегне евентуални наказания.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР