Русия подклажда и използва неоимпериалистически и националистически настроения в Европа,

...
Русия подклажда и използва неоимпериалистически и националистически настроения в Европа,
Коментари Харесай

ISW: Русия подклажда и използва националистическите настроения в Европа против Украйна

Русия подклажда и употребява неоимпериалистически и националистически настроения в Европа, с цел да вбие чеп сред Украйна и нейните западни съседи. Това се споделя в последния отчет на основания във Вашингтон " Институт за проучване на войната " (ISW), предава " Украинская истина ".
 
Анализаторите на института напомнят, че крайнодесният маджарски политик и водач на партията " Нашата татковина " Ласло Торотскай заяви на 27 януари, че Унгария би трябвало да предяви искания към Закарпатската област на Украйна при положение на проваляне на Украйна във войната.
 
В същото време румънският десен политик и водач на партията Съюз на румънците Клаудиу Тарзиу акцентира на 29 януари, че Румъния би трябвало да " реинтегрира " териториите на Украйна, прилежащи на Румъния, където живее румънското население, с цел да резервира суверенитет.
 
Експерти считат, че съветските източници са втвърдили изказванията на Торотскай и Тарзиу и са подчертали тези ултранационалистически искания на Румъния и Унгария към украински територии. Преди това, преди пълномащабно навлизане, Русия предложи концепцията за " разпределение на Украйна " сред Русия и Запада.
 
Руският президент Владимир Путин и други високопоставени съветски чиновници възродиха този роман през декември 2023 година, като споделиха, че Украйна има исторически " териториални разногласия " с Полша, Румъния и Унгария, само че може да резервира своя " суверенитет ", в случай че цялата страна е формирана в рамките на Лвовска област.
 
Военни анализатори считат, че ултранационалистическата идея на Русия за " съветския свят " наподобява е придобила известност измежду европейските националистически фракции и техните лични националистически идеологии.
 
Актьори в съветското осведомително пространство евентуално се стремят да употребяват тази идеологическа податливост, с цел да вбият чеп сред Украйна и нейните европейски съседи, написа ISW.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР