Русия подготвя нова масирана ракетна атака срещу цели в Украйна,

...
Русия подготвя нова масирана ракетна атака срещу цели в Украйна,
Коментари Харесай

Киев очаква масирана ракетна атака, доброволци от 40 държави искат да се сражават на руска страна

Русия приготвя нова масирана ракетна офанзива против цели в Украйна, съобщи говорителката на Южното командване на украинската войска, като се базира на маневри от страна на съветския Черноморски флот, съобщи ДПА.

По-голямата част от флота се е завърнала в базите си и това допуска подготовка за нов ракетен удар, съобщи Наталия Гуменюк пред украинската телевизия, осведоми Българска телеграфна агенция.

Откакто съветските сили започнаха акция на ракетни офанзиви против украински градове и инфраструктура през октомври, те изстрелват множеството крилати ракети от военни кораби в Черно море и в Каспийско море или от стратегически бомбардировачи.

Гуменюк сподели, че сега единствено 10 съветски кораба са към момента в намерено море, а нормално техният брой е доста по-голям, като множеството от тях са подводници.

Руските ракетни офанзиви съществено засегнаха електрозахранването в Украйна, както и други комунални услуги. Милиони хора останаха без ток, отопление и вода за продължителни интервали от време през дългите зимни нощи. Атаките неколкократно поразиха жилищни здания, като последният случай беше на 14 януари в град Днепър, където починаха 45 души и 80 пострадаха.

През това време се разбра, че доброволци от над 40 страни желаят да се причислят към по този начин наречената специфична военна интервенция (СВО) на Русия в Украйна. Това съобщи в ефира на радио " Комсомолская истина " Владимир Рогов, водач на придвижването " Заедно с Русия " и представител на назначените от Москва управляващи в Запорожка област, представен от ТАСС.

" Според информацията, с която аз разполагам, има над 40 страни, от които хората желаят да дойдат и да водят война за ясна идея и идеали, за общи ползи, опазване на обичайното общество и съответно бъдеще за целия свят ", сподели той, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите на Рогов хората, които желаят да вземат участие в СВО, се сблъскват с логистични проблеми, по тази причина съгласно него този въпрос би трябвало да бъде организиран на държавно ниво. Преди това сътрудник на ТАСС заяви, че трима души от Турция са се включили към доброволческия батальон " Павел Судоплатов ", който се образува в Запорожка област. В средата на предишния месец назначеният от Русия губернатор на района Евгений Балицки съобщи, че в редиците на същото поделение са се присъединили и доброволци от Сърбия.

Няма да има публични отбелязвания на първата годишнина от началото на съветската инвазия в Украйна.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че не е чувал да се възнамеряват на публично равнище някакви прояви по случай годишнината от началото на съветската инвазия в Украйна, съобщи ТАСС.

" Не ми е известно да се възнамеряват някакви прояви ", сподели през днешния ден представителят в отговор на журналистически въпрос.

Журналистите обърнаха внимание на Песков на думите на съветския външен министър Сергей Лавров, който означи по-рано, че Москва ще направи всичко плануваните за края на февруари " антируски сбирки " да не бъдат единствените прояви във фокуса на вниманието на интернационалната общественост. Така министърът разяснява самодейността на Украйна за осъществяване на 24 февруари на среща на върха, отдадена на мира.

В отговор на въпрос защо става дума и по кое време може да се състоят сходни прояви, Песков посъветва публицистите " да се извърнат към външното министерство ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР