Русия планира да започне собствено производство на ирански дронове в

...
Русия планира да започне собствено производство на ирански дронове в
Коментари Харесай

Украйна очаква Русия да произвежда и ирански дронове

Русия възнамерява да стартира лично произвеждане на ирански дронове в град Толиати, Самарска област. Това допускат украински управляващи, заяви " Укринформ ".

" Разбираме какво се случва там. Знаем местата, където ще създадат това. Едно от тях е Толиати, има и други градове. Нашето разузнаване работи просто безупречно по доста въпроси и авансово разбираме какви стъпки могат да подхващат враговете ни ". Това съобщи секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Олексий Данилов.

Данилов означи, че доста компании отхвърлят да доставят елементи за тези дронове, тъй че не се знае по какъв начин руснаците ще заменят съставените елементи.

" От какво ще вършат дроновете си е огромен въпрос ", добави секретарят на СНБО.
 Иранските дронове - съединени най-вече с елементи на американски компании
Иранските дронове - съединени най-вече с елементи на американски компании

От 52-та съставния елемент на дрона, 40 са създадени от американски компании

Руснаците към този момент получиха втората партида дронове камикадзе иранско произвеждане - към 250 единици. Първата партида включваше към 400 дрона. Въоръжените сили на Украйна към този момент сполучливо унищожават единиците от втората партида.

Припомняме, че при започване на месеца, дълга акция с ирански дронове.

В същото време, той увери, че Киев смъква сполучливо огромна част от тях.

Части, създадени от повече от дузина американски и западни компании, са открити в един ирански дрон, свален в Украйна предходната есен. Това заяви на 5 януари CNN, цитирайки украинското разузнаване.

Оценката, която беше споделена с представители на държавното управление на Съединени американски щати в края на предходната година, илюстрира мащаба на казуса, пред който е изправена администрацията на Байдън, която даде обещание да спре производството на Иран на дронове, които Русия пуска със стотици в Украйна.

Белият дом сътвори работна група за цялата администрация, с цел да проверява по какъв начин технологията, създадена от Съединени американски щати и Запада, варираща от по-малко съоръжение като полупроводници и GPS модули до по-големи елементи като мотори, се е озовала в ирански дронове.

От 52-те съставния елемент, които украинците извадиха от иранския дрон Shahed-136, 40 наподобява са създадени от 13 разнообразни американски компании. Останалите 12 са създадени от компании в Канада, Швейцария, Япония, Тайван и Китай.
 Руската войска дава отговор на украинските дронове с китайска система?
Руската войска дава отговор на украинските дронове с китайска система?

Официално от 26.04.2022 година, DJI е спряла доставките и за Русия, и за Украйна

Оценката на украинското разузнаване е още едно доказателство, че макар глобите Иран към момента намира обилие от налични в комерсиалната мрежа технологии.

Един от главните проблем е, че за съветските и иранските чиновници е доста по-лесно да основат фиктивни компании , които да употребяват за закупуване на съоръжение и отбягване на наказания, в сравнение с за западните държавни управления да разкрият тези фиктивни компании, което от време на време може да отнеме години.

На украинския фронт също по този начин бе записано, че Русия употребява системата AeroScope, създадена от китайската компания DJI , с цел да открива безпилотни самолети, пуснати от въоръжените сили на Украйна.

Уточнява се, че системата AeroScope може да дефинира местоположението на дрона, височината, скоростта и посоката на полета, мястото на изстрелване и местоположението на оператора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР