Русия планира да анексира още украински територии, използвайки сценарий, подобен

...
Русия планира да анексира още украински територии, използвайки сценарий, подобен
Коментари Харесай

САЩ: Русия планира да анексира още украински земи

Русия възнамерява да анексира още украински територии, употребявайки " сюжет ", сходен на този при завладяването на Крим, настояват от Вашингтон.

Позовавайки се на данни от американското разузнаване, представителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби съобщи, че Русия към този момент поставя основите за анексиране.

Окупираните райони на Украйна могат да проведат " подправени " референдуми за присъединение към Русия още през септември, сподели той.

Русия анексира Крим от Украйна през 2014 година след референдум, който беше считан за нелегитимен.

" Искаме да изясним това на американския народ ", съобщи Кърби пред кореспонденти. " Никой не се заблуждава по отношение на това. [Руският президент Владимир Путин] изтупва от праха инструкцията от 2014 година ".

Той упрекна Русия, че слага нелегитимни проруски чиновници да ръководят окупираните райони на Украйна за образуване на референдуми за присъединение към Русия.

Резултатите от гласуванията ще бъдат употребявани от Русия, " с цел да се опита да претендира за анексиране на суверенна украинска територия ", съобщи Кърби.

Русия към този момент е назначила свои районни и локални чиновници в окупираните от нея елементи на Украйна.

Крим беше анексиран от Русия през 2014 година след небрежно проведен референдум - считан за противозаконен от интернационалната общественост, на който гласоподавателите избраха да се причислят към Русия.

Много последователи на Киев бойкотираха гласуването, а предизборната акция не беше нито свободна, нито почтена.

Подобни гласувания, извършени в други елементи на Украйна, съвсем несъмнено ще доведат до сходна обстановка, като всякаква съпротива против присъединението към Русия ще бъде потисната.

Според Кърби регионите, които Москва се готви да анексира са Херсон, Запорожие, Донецк и Луганск./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР