Русия отправи днес предупреждение към Запада, че ще последва много

...
Русия отправи днес предупреждение към Запада, че ще последва много
Коментари Харесай

Русия заплаши Запада и САЩ с твърд отговор, ако бъдат иззети нейни активи

Русия насочи през днешния ден предизвестие към Запада, че ще последва " доста корав отговор ", в случай че Съединени американски щати и Европейският съюз изземат съветски активи за стотици милиарди долари, съобщи Ройтерс.

Евросъюзът заяви през вчерашния ден, че Европейският съвет е приел решение по отношение на активите на Руската централна банка, които са замразени в страните от Европейски Съюз, и е определил регулаторна рамка за разпореждането с тях.

" Европейският съвет реши, че централните депозитари на скъпи бумаги (CSD), които държат активи на централната банка на Русия на стойност от над 1 милион евро, би трябвало да регистрират изключителните парични наличия, насъбрани поради рестриктивните ограничения на Европейски Съюз (спрямо ръководещите в Москва - бел. ред.). Съответните доходи би трябвало да са посочени настрана (във финансовите им доклади - бел. ред.) ", осведоми през вчерашния ден Евросъюзът.

На съответните централни депозитари ще бъде неразрешено да се разпореждат с чистите облаги, генерирани поради глобите против Русия, се показва още в известието на Европейски Съюз.

Това решение дава зелена светлина на Европейския съвет да одобри решение по отношение на възможното потребление на тези облаги при даването на финансова помощ на Украйна от страна на Евросъюза, показва Ройтерс.

" Това е кражба: Когато обсебиш, нещо което не ти принадлежи ". Това съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова пред радио " Спутник ", представена от ТАСС.

Захарова показва, че отговорът на Москва ще бъде " извънредно корав, защото чувството на Русия всъщност е, че си има алъш-вериш с крадци ".

Русия разгласи по-рано, че в случай че бъде конфискувана нейна благосъстоятелност, то тогава в отговор ще изземе активи, които са благосъстоятелност на Съединени американски щати и на Европейски Съюз, напомня Ройтерс.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР