Русия отлага провеждането на референдума за присъединяване на окупираната от

...
Русия отлага провеждането на референдума за присъединяване на окупираната от
Коментари Харесай

Русия отлага референдума за присъединяване на Херсонска област

Русия отсрочва провеждането на референдума за присъединение на окупираната от Украйна Херсонска област към състава на Федерацията поради обстановката със сигурността в района. Това заяви в понеделник Кирил Стремоусов, заместник-началник съветските окупационни управляващи на района, представен от ТАСС .

" Подготвихме се за вота, искахме да имаме референдум в близко бъдеще, само че поради всички събития, които се случиха в този момент, мисля, че към този момент ще създадем пауза. Това ще бъде разбираемо практично, тъй като не бягаме напред и главната задача, която изпълняваме е да храним популацията, да го обезопасяваме “, съобщи той в ефира на телевизионния канал " Россия-1 “.

Стремоусов добави, че заканите на вицепремиера на Украйна Ирина Верещук, която неотдавна разгласи наказване от 12 години затвор с конфискация на имущество на жителите на окупираните региони за присъединяване в референдум за присъединение към Руската федерация, няма да попречат на провеждането на вота в Херсонска област. " Искам да кажа на Ирина Верещук, употребявайки случая. Ирина Верещук, вие нямате нищо общо с Херсонска област. Това е освободена територия и всичко, което вършиме там, закани, е просто глас в пустиня “, акцентира той.

" Ние не се опасяваме, не се опасяваме. <...> Ние към този момент казахме: Херсон е вечно съветски “, сподели Стремоусов и добави, че " хората са подготвени да отидат на референдум, с цел да станат пълновръстен индивид на една огромна обединена страна, която може да ги отбрани “.

В момента цялата територия на Херсонска област е отвън контрола на Киев. Регионът последователно се интегрира в правното и икономическо поле на Русия, а локалните управляващи заявяват желанието си да се причислят към Руската федерация посредством осъществяване на референдум.

Междувременно в Областта се организира дълго чаканата контраатака на украинската войска, която към този момент има лимитирани триумфи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР