Русия отказва да приема от окачествените от нея страни като

...
Русия отказва да приема от окачествените от нея страни като
Коментари Харесай

Русия ще доставя газ на определените за неприятелски страни само в рубли


Русия отхвърля да приема от окачествените от нея страни като „ вражески “ заплащания за доставки на природен газ в задгранична валута , в това число долари и евро , и ще премине към заплащания в рубли. Това съобщи съветският президент Владимир Путин на среща с държавното управление, представен от ТАСС.

" Реших в най-кратки периоди да приложа набор от ограничения за прекачване на заплащането - дано стартираме с това - за нашия природен газ, доставян на по този начин наречените вражески страни, в съветски рубли ", уточни той.

Затова, изясни Путин, се възнамерява Русия да се откаже от всички „ компрометирани “ валути при такива заплащания .

Президентът означи, че Русия ще продължи да доставя газ на други страни в сходство с размерите и цените, избрани в подписаните по-рано контракти.

" Бих желал да подчертая, че Русия абсолютно ще продължи да доставя природен газ в сходство с размерите и цените, както и с правилата на ценообразуване, избрани в подписаните по-рано контракти ", сподели той.

Президентът добави, че задграничните консуматори би трябвало да могат да правят нужните интервенции , откакто Русия конвертира в рубли заплащанията за газ от вражески страни. Държавният глава акцентира, че бъдещите промени в газовите контракти с неприятелските страни ще обиден единствено валутата на заплащане - тя ще бъде изменена на съветска рубла.

" Искам от държавното управление да даде съответна инструкция на " Газпром " да направи промени в съществуващите контракти. В същото време на всички задгранични консуматори би трябвало да се даде опция да правят нужните преводи ", подреди Путин.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР