Русия остро осъди изказването на папа Франциск за жестокостта на

...
Русия остро осъди изказването на папа Франциск за жестокостта на
Коментари Харесай

Москва се ядоса на коментар на папа Франциск за войната

Русия остро осъди изявлението на папа Франциск за " жестокостта " на действията ѝ в Украйна, съобщават " Ройтерс " и РИА Новости.

Силното неодобрение на Москва е било изразено пред Ватикана от съветски делегат.

В изявление за йезуитското списание " Америка " главата на Римокатолическата черква съобщи:  " Когато приказвам за Украйна, приказвам за жестокостта, тъй като имам доста информация за жестокостта на войските, които нахлуват там. Като цяло най-жестоките са може би тези, които са от Русия, но не са от съветската традиция, като чеченците, бурятите и по този начин нататък. Разбира се, тази, която нахлува, е съветската страна. Това е пределно ясно ".

От началото на съветската инвазия през февруари Франциск загатва Украйна в съвсем всички свои обществени изяви и неколкократно предизвести, че има заплаха рецесията да докара до използването на нуклеарни оръжия, което би имало неконтролируеми последици в международен мащаб.

Миналия месец Франциск за първи път директно помоли съветския президент Владимир Путин да прекрати  " спиралата от принуждение и гибел " в Украйна.

Преди седмици в изявление за в. " Стампа " папа Франциск повтори, че Ватиканът е подготвен да направи всичко допустимо, с цел да посредничи и да постави завършек на спора сред Русия и Украйна.

В настрана изявление главата на Римокатолическата черква призова управляващите в Украйна да бъдат " далновидни ", за да обезпечат мир, евентуално намеквайки, че Киев ще би трябвало да направи отстъпки, с цел да приключи войната.
ТЕМА преди 22 часа 707 преди 1 ден 750 преди 1 ден 1340
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР