Русия осъди смъртоносната атака, при която стотици пейджъри в Ливан,

...
Русия осъди смъртоносната атака, при която стотици пейджъри в Ливан,
Коментари Харесай

Русия осъди взривяването на пейджърите на Хизбула

Русия осъди смъртоносната офанзива, при която стотици пейджъри в Ливан, употребявани от елита на терористичната формация " Хизбула ", избухнаха по едно и също време. Москва съобщи, че гърмежите може да разпалят напрежението в така и така „ взривоопасния “ район, съобщи Агенция Франс Прес.

Кремълобаче обичайно мълчи за терористичните офанзиви на " Хизбула " против Израел.

" Хизбула " упрекна Израел за нападението. Анализатори считат, че то е било породено от хакерска атака против устройствата или от експлозиви, скрити в тях по време на производството и доставката. До момента няма непосреден коментар от Израел.

„ Това, което се случи, каквото и да е то, сигурно ще докара до ескалация на напрежението. Самият район се намира в избухлива ситуация… И всеки случай като този има капацитета да се трансформира в причина. “ - сподели прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков.

Руското външно министерство осъди офанзива и в по-ранно изказване.

„ Силно осъждаме невижданото нахлуване против другарски Ливан и неговите жители, което съставлява жестоко нарушаване на неговия суверенитет и съществено предизвикателство към интернационалното право посредством потребление на неконвенционални оръжия. На фона на възходящото напрежение по ливанско-израелската граница, такива безотговорни дейности са с извънредно рискови последици, защото те предизвикат нов кръг от ескалация. “ - съобщи говорителката на министерството Мария Захарова. Тя прикани „ всички участващи страни да демонстрират въздържаност “.

Русия има близки връзки с подкрепящия " Хизбула " Иран. Москва преследва стопански и геополитически ползи в района. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР