Русия очаква силно увеличение на продажбите на автомобили от Южна

...
Русия очаква силно увеличение на продажбите на автомобили от Южна
Коментари Харесай

Корейски и китайски автомобили изместват европейските на пазара в Русия

Русия чака мощно нарастване на продажбите на коли от Южна Корея и Китай, ако западните производители не се върнат на пазара. Такава прогноза дават експертите от Банкавто (дигитална платформа на RGS Bank). Според тях до лятото делът на " корейци " и " китайци " на съветския авто пазар може да надвиши 50 %, защото колите на други марки ще бъдат все по-малко налични за руснаците заради глобите.

Впоследствие, в случай че глобите бъдат прекратени, европейските производители доста мъчно ще си върнат позициите, считат специалистите. Само през февруари южнокорейските концерни завзеха една четвърт от съветския авто пазар, а китайските - девет %. Производители от двете страни оповестиха, че ще продължат да доставят коли и съоръжение за Русия макар геополитическата обстановка, само че корейските компании ще би трябвало да търсят частно освобождение от възбраната за експорт на артикули, създадени по американска технология.

Ако компании, които са спрели доставките и даже производството в Русия, решат да удължат ограниченията, тогава производители от Китай и Южна Корея последователно ще завземат мястото им, предвиждат от Банкавто. Ако обаче глобите бъдат облекчени, тогава делът на корейските и китайските марки до юни 2022 година ще бъде към 40-45 %.

През миналия месец АвтоВАЗ продаде в Русия най-вече коли (22 378), като загуби 19 % от купувачите, следван от Kia и Hyundai, които продадоха надлежно 15 001 и 13 761 автомобила. Интересното е, че динамичността в техния случай не е толкоз отрицателна. Търсенето на Kia спадна с девет %, до момента в който при Hyundai, в противен случай, набъбна с един %.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР