Русия обяви започването на наказателно разследване срещу прокурора и трима

...
Русия обяви започването на наказателно разследване срещу прокурора и трима
Коментари Харесай

Москва започна наказателно разследване срещу прокурора и трима съдии от МНС

Русия разгласи започването на наказателно следствие против прокурора и трима съдии от Международния углавен съд (МНС), дни откакто МНС издаде заповед за арест на президента Владимир Путин за " военни закононарушения " в Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.

Тези съдии, в това число прокурорът на МНС Карим Хан, " са взели противозаконни решения (за) арестуването на президента на Руската федерация и комисаря по правата на детето ", се споделя в изказване на съветския следствен комитет. " Започнато е наказателно следствие ", се споделя още в известието.

Припомняме, че на 17 март 2023г. Камара II на Международния углавен съд ( " МНС " или " Съдът " ) издаде заповеди за арест на две лица във връзка със обстановката в Украйна: Владимир Владимирович Путин и госпожа Мария Алексеевна Львова-Белова.

В изказването на съда се твърди, че те може да са забъркани във " военни закононарушения, свързани с нелегално депортиране на население (деца) и нелегално прекачване на население (деца) от окупираните територии на Украйна в Руската федерация ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР