Русия обяви въвеждането на забранена зона за гражданската авиация в

...
Русия обяви въвеждането на забранена зона за гражданската авиация в
Коментари Харесай

Русия забрани полетите над някои райони в Черно море около Крим

Русия разгласи въвеждането на неразрешена зона за гражданската авиация в региона над Черно море и Крим, следва от оперативната информация за промени в разпоредбите за осъществяване и обезпечаване на полети (NOTAM), предава TACC.

Общо Руската федерация издаде три NOTAM. Те са годни до 24 април, с дребни разлики. Редица въздушни направления в полетната зона на Симферопол над Черно море бяха изцяло блокирани. В същото време полетната зона над полуостров Крим не е закрита.

Както следва от NOTAM, в някои региони са неразрешени полетите единствено над 11 900 метра (т.е. над равнището на полетите на гражданската авиация), в други - над 6 100 метра, а някъде възбраната е в действие е от морското ниво.

По-рано във вторник пресслужбата на Черноморския флот (ЧМФ) заяви, че като част от контролна инспекция на силите на флота през зимния интервал на образование са извършени учения, в които над 20 кораба и катери от ЧМФ и три ескадрили на щурмови самолети на Военновъздушни сили и сили на Противовъздушна отбрана на Южния боен окръг (ЮВО).

По-рано американската федерална авиационна администрация (FAA) издаде NOTAM, в който предлага на американските самолетни компании да работят с извънредно внимание в избрани райони на Русия и Украйна. Препоръчва се да се поставят специфични грижи, когато летите „ до, от, в рамките или над " полетните осведомителни райони (FIR) на Киев, Днипро (бивш Днепропетровск) и Симферопол, както и в FIR районите на Москва и Ростов на в границите на 100 морски благи от тях. И двата документа са издадени по отношение на „ вероятните опасности за сигурността на полетите, свързани с ескалацията на районното напрежение сред Руската федерация и Украйна, които евентуално могат да доведат до трансгранични конфликти без предупреждение, засилена военна интензивност и / или спор ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР