Русия обяви създаването на хуманитарен коридор в зоната за събиране,

...
Русия обяви създаването на хуманитарен коридор в зоната за събиране,
Коментари Харесай

Русия пуска коридори за българските и другите чужди кораби в украински пристанища

Русия разгласи основаването на филантропичен кулоар в зоната за събиране, ситуирана на 20 благи югоизточно от пристанището Черноморск (Иличовск), за излизане на 67 задгранични кораба от украински пристанища. Това заяви в четвъртък началникът на Националния център за ръководство на защитата на Руската федерация генерал-полковник Михаил Мизинцев, представен от ТАСС.

" За да могат задграничните кораби да изоставен украинските пристанища към намерено море, Руската федерация основава филантропичен кулоар, който е безвредна полоса за кораби от сборната зона, ситуирана на 20 благи югоизточно от пристанището Иличовск ", сподели той.

Мизинцев напомни, че 67 задгранични кораба от 15 страни не престават да бъдат блокирани в украинските пристанища.

Корабът с най-вече български екипаж " Царевна " се намира в пристанището в Мариупол, за което почитан чиновник на това пристанище, който е съумял да избяга от обсадения град във вторник, е споделил на кореспондента на Би Би Си Уайр Дейвис, че огромна част от Мариупол е изцяло разрушена, само че регионът покрай пристанището остава значително непокътнат.

Другият българско транспортен съд - " Рожен " се намира в пристанището в Черноморск.

По думите му дължината на филантропичния кулоар е 80 морски благи в югозападна посока, а полосата за придвижване е необятна 3 благи. Работно време на коридора е: всеки ден от 08:00 часа до 19:00 часа московско време, считано от 25 март.

Ръководителят на Националния център за надзор на защитата на Руската федерация прикани цялата интернационална общественост, в това число Международната морска организация, " да повлияе на украинската страна и да предприеме ефикасни ограничения, ориентирани към деблокиране и гарантиране на сигурността на излизането на непознати кораби от пристанищата на Украйна. "
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР