Русия обяви екологичното движение Грийнпийс за нежелана организация и забрани

...
Русия обяви екологичното движение Грийнпийс за нежелана организация и забрани
Коментари Харесай

Русия изгони Грийнпийс

Русия разгласи екологичното придвижване " Грийнпийс " за " нежелана организация " и забрани активността му в страната, съобщи Ройтерс. В изказване на съветския основен прокурор се показва, че придвижването " Грийнпийс " се е пробвало " да се намесва във вътрешните работи на страната " и че " негови деятели се занимават с антируска агитация и приканват за по-нататъшна изолираност на страната ", като приканват за наказания против Москва. 

" Грийнпийс " е една от най-големите и най-разпознаваеми екологични организации в света, отбелязва Ройтерс. Тя родена от антиядреното придвижване и контракултурата в края на 60-те години и през днешния ден работи допълнително от 50 страни, измежду които и Русия.

Москва разгласи десетки задгранични организации за " нежелани " в Русия, откогато през 2015 година стартира да употребява тази подредба.

През 2013 година Русия стартира наказателно гонене против деятели на " Грийнпийс ", които се пробваха да се покатерят на нефтена платформа на държавния енергиен колос " Газпром " в Северния ледовит океан в символ на митинг против добива на нефт в Арктика.

При този случай съветските служби за сигурност задържаха 30-членния екипаж на записания в Холандия кораб " Арктик сънрайз " и започнаха следствие за пиратство.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР