Русия обяви, че смята да замрази всички западни преки инвестиции

...
Русия обяви, че смята да замрази всички западни преки инвестиции
Коментари Харесай

Кремъл обяви, че ще конфискува $ 288 милиарда западни инвестиции

Русия разгласи, че счита да замрази всички западни директни вложения в отговор на това, че Западът ще употребява активите на Русия за възобновяване на Украйна. В отговор на нападението на Русия над Украйна Западът към този момент замрази съветски държавни активи за над 300 милиарда щатски $. Съединени американски щати и Англия даже желаят да употребяват тези пари за възобновяване на Украйна. Сега Русия заплашва Запада: " Можем да конфискуваме и вашите пари ".

" Русия даде обещание огледален отговор на конфискацията на запасите на централните банки от западните страни ", заяви в неделя осведомителна организация РИА. Според нея размерът на западните активи възлиза на минимум 288 милиарда щатски $.

Агенцията е пресметнала това въз основа на националните статистики на страните.

Милиардите са директни вложения в компании от Европейския съюз, страните от Г-7, Австралия и Швейцария. За разлика от съветските активи, тук не става дума безусловно за държавна благосъстоятелност, а и за пари от частни вложители и компании.

Според съветските калкулации по-голямата част от парите идват от Европейски Съюз и възлизат на 223,3 милиарда щатски $. От тях 17,3 милиарда са от Германия. По-голям дял имат единствено Кипър с 98,3 милиарда щатски $ и Нидерландия с 50,1 милиарда щатски $.

Четвъртият и петият по величина европейски вложители са Франция (16,6 милиарда щатски долара) и Италия (12,9 милиарда щатски долара). Сред страните от Г-7 Обединеното кралство е един от най-големите вложители в Русия с 18,9 милиарда щатски $.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР