Русия обяви, че разполага три ядрени бомбардировача с голям обсег

...
Русия обяви, че разполага три ядрени бомбардировача с голям обсег
Коментари Харесай

Русия разполага ядрени бомбардировачи в базата си в Сирия

Русия разгласи, че разполага три нуклеарни бомбардировача с огромен обхват в съветската база в Сирия - стъпка, която би могла да затвърди съветското военно наличие в средиземноморския район, съобщи Асошиейтед прес.

Руското министерство на защитата съобщи, че три бомбардировача Ту-22М3 са пристигнали в базата Хмеймим, намираща се в сирийската крайбрежна провинция Латакия. Тя е съществена база за съветските военни интервенции в Сирия. Министерството на защитата посочи, че екипажите на бомбардировачите ще създадат серия от подготвителни полети над Средиземно море. Самолетите са свръхзвукови, могат да транспортират нуклеарни оръжия и имат обхват от 5000 километра.

Министерството на защитата разясни, че пистата в Хмеймим е била удължена, с цел да може на нея да кацат и изхвърчат тежките бомбардировачи, а втората писта там се обновява. За първи път от Студената война насам Русия разполага тежки бомбардировачи в района.

Смята се, че към 60 сходни бомбардировача са на въоръжение в съветските военновъздушни сили и някои са били на задача за обстрел на ислямисти в Сирия, като за задачата са изхвърчали от базите си в Русия. Според съветски медии тези бомбардировачи могат да бъдат осъвременени, с цел да транспортират и най-модерни свръзхзвукови ракети.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР