Русия обвинява Украйна в ненавистни провокации“ и иска среща на

...
Русия обвинява Украйна в ненавистни провокации“ и иска среща на
Коментари Харесай

Светът осъди зверствата в Буча, Чернигов е разрушен на 70%, в Одеса и Харков падат ракети

Русия упреква Украйна в „ ненавистни провокации “ и желае среща на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации
Светът е покъртен от сцените в украинския град Буча, Киевска област. Украинските управляващи оповестиха за всеобщ гроб, в който са заровени над 300 цивилни и разпространиха видео и снимков материал от улиците на града, осеяни с тела, след изтеглянето на съветската войска.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел упрекна Русия за зверствата, съобщи ДПА. „ Шокиран съм от ужасяващите фотоси на зверствата, осъществени от съветската войска в освободената Киевска област ", написа той в „ Туитър “. Той даде обещание още наказания на Русия и Европейски Съюз да помогне за събиране на доказателства, тъй че отговорните да бъдат изправени пред интернационалните съдилища.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън назова „ удар в корема “ фотосите на убити цивилни. „ Трябва да се понесе отговорност. Но мисля, че най-важното нещо е да не останем безмълвни за това. Не можем да приемем това нещо за обикновено. Това е действителността за ставащото всеки ден, до момента в който жестокостите на Русия против Украйна не престават “, съобщи той пред CNN.

Русия изрично отхвърля с отстъплението си да е оставила реки от кръв. „ Снимките и видеоматериалите от Буча са следващата продукция на киевския режим за западните медии “, обявиха от Москва и желаеха Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да организира съвещание на 4 април по отношение на „ провокацията на украинските радикали в Буча “.

В същото време украинският президент Зеленски предложения някогашните водачи на Германия и Франция Ангела Меркел и Никола Саркози да отидат до мястото на клането. „ Каня госпожа Меркел и господин Саркози да посетят Буча и да видят до какво е довела политиката на отстъпки пред Русия “, съобщи президентът.

Русия нанесе въздушни удари по стратегическия южен пристанищен град Одеса. Северният украински град Чернигов е на 70 % опустошен след съветските офанзиви, споделя кметът на града, представен от ДПА. Седем души бяха убити и 34 бяха ранени през вчерашния ден при съветски удар по жилищен квартал в Харков, заяви прокуратурата на втория по величина град в Украйна, представена от Франс прес.

„ Руските окупатори бомбардираха жилищни здания в Слободския регион на Харков. Резултатът - десетина жилища и едно хранилище за тролейбуси бяха развалени. По предварителни данни са убити седем души, 34 са ранени, включително 3 деца “, съобщи прокуратурата в прессъобщение.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР