Русия обвини Запада в подкрепа на ядрен тероризъм, след като

...
Русия обвини Запада в подкрепа на ядрен тероризъм, след като
Коментари Харесай

Русия обвини Запада в подкрепа на ядрен тероризъм

Русия упрекна Запада в поддръжка на " нуклеарен тероризъм ", откакто управляващите оповестиха, че украински дрон е нанесъл удар по западния съветски град Курчатов, където се намира атомна електроцентрала, сходна на тази в Чернобил, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Роман Старовойт, губернатор на граничещата с Украйна Курска област, съобщи, че украинският дрон е блъснал жилищна постройка в Курчатов – град от руската ера, издигнат на брега на езерото за изстудяване на Курската атомна електроцентрала, която към момента е в употреба.

" Дрон се разруши в град Курчатов през нощта ", съобщи Старовойт в Телеграм. " За благополучие, никой от жителите не е потърпевш. Критичните уреди не са били развалени вследствие на рухването на дрона и последвалата детонация. " Единствените вреди са по фасадата и остъкляването на една жилищна постройка, добави той и съобщи, че управляващите ще оказват помощ на жителите да възстановят домовете си.

Засега няма реакция от страна на Украйна, която постоянно е подложена на масирани съветски офанзиви с дронове и рядко разяснява личните си хипотетични офанзиви с дронове и саботажи навътре в Русия.

Инцидентът провокира гневна реакция от страна на съветското външно министерство поради близостта на дрона до АЕЦ. " Дали страните, които ги доставят (дроновете) на киевския режим, възнамеряват да се отдръпват на Марс, в случай че има нуклеарна злополука? Няма да имате време ", предизвести саркастично говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че съветските системи за противовъздушна защита работят дейно, откакто в обществените мрежи се появиха непотвърдени известия, че тези системи са били употребявани за отразяване на офанзивата с дрон. Той обаче добави, че Украйна явно продължава да се пробва да нанася удари по цели в Русия.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР