Русия обвини Съединените щати в пряка намеса във войната в

...
Русия обвини Съединените щати в пряка намеса във войната в
Коментари Харесай

Наглостта на Кремъл няма край: Обвиниха САЩ в пряка намеса в конфликта в Украйна

Русия упрекна Съединените щати в директна интервенция във войната в Украйна, заяви Би Би Си-Русия, представена от Offnews.bg. Повод за сходно изказване е изявление на заместник-ръководителя на украинското военно разузнаване Вадим Скрибицки за " Дейли Телеграф ". В него той загатна американския HIMARS и информация, която се употребява за ориентиране на тази система за залпов огън по съветски цели в Украйна.

Основната част от изявлението е отдадена на това по какъв начин украинците съумяват да обезвреждат опасността от приключване на информация за доставките на съвременни западни оръжия и да разпознават сътрудници.

На въпрос по какъв начин доставените от Съединени американски щати ракетни системи HIMARS съумяват да се насочат толкоз тъкмо, Скрибицки дава отговор:

„ По-специално в този случай използваме информация в действително време “.

Той обаче незабавно прави ангажимента, че формалните лица не дават директна информация: „ Не мога да ви кажа дали използваме непосредствено английски и американски спътници, само че имаме доста положителни сателитни изображения “.

Говорителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков, тълкувайки превратно думите на Скрибицки, съобщи, че съветските военни към този момент считат Вашингтон за страна в спора в Украйна.

" Руското министерство на защитата е записало и взема поради за в бъдеще формалното самопризнание на заместник-началника на основното разследващо ръководство на украинското военно разузнаване военачалник Скрибицки, че Вашингтон директно е съгласувал всяка цел за Киев преди ударите от HIMARS ", споделя той, представен от " Интерфакс ".

Говорителят добавя, че всичко това " неопровержимо потвърждава, че Вашингтон, обратно на изказванията на Белия дом и Пентагона, е директно забъркан в спора в Украйна ".

В изказването си той упреква администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, че е директно виновна за " офанзивите против жилищни региони и гражданска инфраструктура на селища в Донбас ".

Още в края на март съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че всички колета с оръжие, влизащи в Украйна от чужбина, ще бъдат разпознати от съветската войска като " законни цели " за поразяване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР