Русия обвини Молдова в политическа цензура, след като малката източноевропейска

...
Русия обвини Молдова в политическа цензура, след като малката източноевропейска
Коментари Харесай

Москва обвини Молдова в политическа цензура

Русия упрекна Молдова в " политическа цензура ", откакто дребната източноевропейска страна спря лиценза за лъчение на шест телевизионни канала. Молдова съобщи, че решението е взето заради " неналичието на правилна информация " в отразяването на национални събития и военната акция на Русия в Украйна, наред с други аргументи.

Някои от спрените канали препредават стратегии на съветски телевизионни канали, които в петък бяха неразрешени в Европейския съюз като част от новия пакет от наказания против Москва.  " Считаме тази възбрана за невиждан акт на политическа цензура, корист с правилото на медиен плурализъм и жестоко нарушаване на правото на свободен достъп до информация ", съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова. Забраната ще влезе в действие в понеделник и ще остане в действие за периода на изключителното състояние в цялата страна, което Молдова разгласи, откакто Москва изпрати войски в Украйна в края на февруари.

Страната с население от 2,6 млн. души, ситуирана сред Украйна и Румъния, получи това лято статут на претендент за участие в Европейския съюз, с което стартира развой на присъединение към блока, който може да отнеме доста години. В някогашната руска страна се приказва необятно съветски език. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР