Русия обвини днес Великобритания, че е инсценирала химическата атака в

...
Русия обвини днес Великобритания, че е инсценирала химическата атака в
Коментари Харесай

Русия: Великобритания е инсценирала химическата атака в Сирия!

Русия упрекна през днешния ден Англия, че е инсценирала химическата офанзива в сирийския град Дума на 7 април, съобщи РИА Новости.

Обвиненията бяха отправени от съветския представител Александър Шулгин на съвещания на Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО). Москва не изключва съучастничество на Съединени американски щати.

"Имаме не просто "висока степен на убеденост ", както ни го споделят под индиго нашите западни сътрудници, а имаме неопровержими доказателства, че никакъв случай на 7 април в Дума не е имало и че всичко това е планувана провокация на спецслужбите на Англия, евентуално при присъединяване на старшите й съдружници от Вашингтон, за илюзия на международната общественост и оправдаването на експанзията против Сирия ", сподели той на съвещание на Изпълнителния съвет на ОЗХО в Хага.

Първи сходни обвинявания насочи и представителят на Министерството на защитата ген.-майор Игор Конашенков. По думите му съветските военни намерили и разпитали хора, снимали видеоклипа, станал основно доказателство за потреблението на химическо оръжие в Дума.

По-рано през днешния ден на съвещанието в Хага американският представител в ОЗХО Кенет Уорд съобщи, че Русия може да е подправила доказателства за офанзивата в Дума.

Руският външен министър Сергей Лавров опроверга изказванията и съобщи, че руснаците не са почиствали мястото на хипотетичната офанзива.

По-рано пък бе казано противоположното: Русия може да е подправила доказателства в региона на офанзивата с химически оръжия в сирийския град Дума.

Това разгласи представителят на Съединени американски щати в Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО), съобщи Ройтерс.

Той приканва организацията да осъди продължаващата приложимост на неразрешени химически оръжия.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР