Русия обвини днес Международния олимпийски комитет (МОК) в расизъм и

...
Русия обвини днес Международния олимпийски комитет (МОК) в расизъм и
Коментари Харесай

Русия обвини МОК в расизъм и неонацизъм

Русия упрекна през днешния ден Международния олимпийски комитет (МОК) в " расизъм и неонацизъм ", съобщи БНР.

МОК разгласи, че спортистите от Русия и Беларус няма да вземат участие в церемонията по откриването на Летните олимпийски игри в Париж.
Двете страни са глобени поради експанзията им против Урайна.

По-рано МОК акцентира, че Русия е нарушила Олимпийската харта, поемайки контрола върху спортните федерации от окупираните украински територии, които съгласно интернационалното право са под юрисдикцията на Украйна.
Същевремнно Русия политизира спорта и употребява спортистите за задачите на своята агитация.

Представителите на Русия и Беларус могат да вземат участие в игрите единствено в самостоятелно качество, като неутрални спортисти - без флага и химна на страната си.

Вчера МОК упрекна Русия, че политизира спорта с плануваните от Москва " Игри на другарството " - замислени като конкурентно събитие на Олимпиадата, показва организация Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

" Тези решения демонстрират доколко се е отдалечил МОК от правилата, към които заявява, че се придържа, и по какъв начин потъва в расизъм и неонацизъм ", твърди говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

Кремъл упрекна през днешния ден МОК и в опит за заплашване на спортистите, които желаят да вземат присъединяване в Игрите на другарството, защото почитан представител на МОК съобщи, че не изключва опцията тези спортисти да бъдат глобени.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР