Русия обвини днес Международния олимпийски комитет (МОК) в расизъм и

...
Русия обвини днес Международния олимпийски комитет (МОК) в расизъм и
Коментари Харесай

Русия обвини Международния олимпийски комитет в расизъм и неонацизъм

Русия упрекна през днешния ден Международния олимпийски комитет (МОК) в " расизъм и неонацизъм ", откакто комитетът разгласи през вчерашния ден нови ограничавания за съветските спортисти, които ще се съревновават на олимпиадата в Париж тази година, съобщи Франс прес.
Вчера МОК упрекна Русия, че политизира спорта с плануваните от Москва Игри на другарството, които са замислени като конкурентно събитие на олимпиадата. Освен това МОК съобщи през вчерашния ден, че на съветските и беларуските спортисти, които ще вземат участие в Олимпийските игри, няма да бъде позволено да дефилират на церемонията по откриването на олимпиадата на 26 юли. Агенция Франс Прес отбелязва, че това ограничавания е въведено в отговор на нахлуването на съветските сили в Украйна преди повече от две години, осъществено със съучастието на Беларус.
" Тези решения демонстрират доколко се е отдалечил МОК от правилата, към които заявява, че се придържа, и по какъв начин потъва в расизъм и неонацизъм ", сподели говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.
Кремъл упрекна през днешния ден МОК в опит за заплашване на спортистите, които желаят да вземат присъединяване в Игрите на другарството, защото почитан представител на МОК съобщи, че не изключва опцията тези спортисти да бъдат глобени.
" Това е заплашване на спортисти и изцяло подкопава престижа на МОК ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР