Русия обвини директно Международния олимпийски комитет (МОК) в расизъм и

...
Русия обвини директно Международния олимпийски комитет (МОК) в расизъм и
Коментари Харесай

Русия: МОК потъва в расизъм и неонацизъм

Русия упрекна непосредствено Международния олимпийски комитет (МОК) в " расизъм и неонацизъм ", откакто от централата оповестиха през вчерашния ден, че съветските и беларуските спортисти няма да вземат участие в парада на спортистите по време на церемонията по откриването на Летните олимпийски игри в Париж 2024.

Освен това МОК на собствен ред насочи обвинявания към Русия, че " политизира " спорта с плануваните от Москва Игри на другарството, които са замислени като конкурентно събитие на Олимпиадата.

Руската страна изрази безапелационна позиция, че дейностите на МОК свидетелстват " доколко се е отдалечил комитетът от правилата, които заявява ".

" Тези решения демонстрират доколко се е отдалечил МОК от правилата, към които заявява, че се придържа, и по какъв начин потъва в расизъм и неонацизъм ", съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

От Кремъл дефинираха още дейностите на МОК като опит за заплашване на спортистите, визирайки вероятните наказания против тези, които имат желание да се включат в Игрите на другарството в Мосва.

" Това е заплашване на спортисти и изцяло подкопава престижа на МОК ", разгласи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Припомняме ви, че в изказването на МОК през вчерашния ден стана ясно още, че квотата за съветски и беларуски спортисти за Олимпийските игри в Париж 2024 ще бъде лимитирана надлежно до 55 представители на Русоя и 28 на Беларус.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР