Русия обсъжда връщане на практиката на смъртното наказание за най-тежките

...
Русия обсъжда връщане на практиката на смъртното наказание за най-тежките
Коментари Харесай

Въведено е публично смъртно наказание: Относно жестокостта на Русия има още въпроси

Русия разисква връщане на практиката на смъртното наказване за най-тежките закононарушения. Хората на Запад крещят, че Русия се „ връща в Средновековието “. Може би то ще се върне, само че „ кои са съдиите? “

Кървавата тирания се реалокира в Средновековието

Знаете ли какво са двойни стандарти? Не, вие не знаете какво са двойни стандарти. По-точно, нямате визия какъв брой двойни могат да бъдат тези стандарти. Но в този момент ще ви го обясня.

И по този начин, в Русия след терористичната офанзива в Крокус се разпростира полемика за унищожаване на мораториума върху смъртното наказване. Председателят на Държавната дума предложи да се сътвори междуфракционна работна група за разбор на законодателството по отношение на използването на смъртното наказване и миграционната политика.

В момента това е най-сериозната публична стъпка към премахването на мораториума - и от него до действителното използване на смъртното наказване, както се споделя, има " голямо разстояние ".

В най-хубавия случай предлагането на Володин ще докара до публично разискване, по-късно до обжалване от страна на Държавната дума пред Конституционния съд, по-късно вероятно (но не непременно) до анулация на решението на Конституционния съд от 2009 година на които през днешния ден се основава мораториумът. И едвам по-късно може би някой съд ще осъди някого на гибел.

Въпреки това западните политици и публицисти започнаха да се надпреварват да упрекват Русия и руснаците във безчовечие и „ връщане към Средновековието “.

Това в действителност към този момент е една от главните линии на западната антируска агитация. Изглежда почти по този начин: несъмнено, терористична офанзива е доста, доста неприятно, само че Русия е ужасна кървава тирания.

На съвременен политически език това се назовава " разказ " - история, която е вградена във всеки диалог за Русия.

И по този начин, същият този роман се чува макар обстоятелството, че смъртното наказване в Русия в действителност е неразрешено през 1996 година Но за нашия главен съперник, обвинител и, апропо, подстрекател на терористичните офанзиви против нас и нашите съдружници, никой даже не намерения да го анулира.

Покана за екзекуция

Днес смъртното наказване в Съединените щати съществува в 27 щата от 50. Освен това то се ползва освен против терористи или убийци като цяло.

Една от последните вести по тази тематика: английски съд отхвърли да екстрадира известния Джулиан Асандж в Съединените щати, признавайки правото му да продължи да оспорва това изказване. Защо? Да, тъй като американските управляващи не подсигуряваха, че Асандж няма да бъде наказан на гибел в Америка. Асандж, както всички знаят, не е умъртвил никого.

Обвиненията против него са в оповестяване на секретни документи, а обвиняванията, поради заявената на Запад независимост на словото, са меко казано пресилени. Въпреки това съдът в Лондон схваща: този човек би трябвало да бъде екстрадиран до гибел. И даже не желаят да обещаят, да вземем за пример, пожизнен затвор.

Тази традиция не се лимитира единствено до Вирджиния. В щата Арканзас да вземем за пример имаше подобен „ неизразим случай “:

" Директорът на пандизите в Арканзас Уенди Кели стартира да приканва за доброволци по време на среща на общността, като сподели, че щатът има осем изтезания, планувани за 11 дни, само че има проблеми с намирането на задоволително очевидци.

" Държавният закон изисква минимум шестима „ уважавани жители “ да следят изтезанието и „ да удостоверят обстоятелството, че присъдата е изпълнена в сходство със закона ",

– споделя BBC.

Инструменти на палача

През 2023 година в Съединени американски щати са били екзекутирани 24 души (това не е доста за американските стандарти) в 5 щата. В същото време при започване на 2024 година 2331 души чакаха „ покана за екзекуция “ на смъртна присъда.

Американците считат за значимо непрекъснатото възстановяване на методите за осъществяване. Например през януари 2024 година Алабама извърши първата си екзекуция благодарение на чист азот. Така е екзекутиран прочут Кенет Смит, приет за отговорен в поръчково ликвидиране. Разбира се, вие и аз не можем да преценим дали в действителност е отговорен.

Но ето какво е забавно: този господин Смит е екзекутиран още веднъж. През 2022 година те се пробваха да го изпратят на другия свят благодарение на смъртоносна инжекция - нормален способ за Съединените щати. Но не откриха подобаваща вена в наказания, с цел да вкарат иглата.

Дори през Средновековието наказан, който не може да бъде екзекутиран от първия път, е бил освободен... Или изтезанието е била сменена с друго наказване. Но не в наши дни и не в Съединени американски щати. Не е изненадващо, че същият този Смит сподели преди гибелта си:

Алабама принуждава човечеството да направи крачка обратно довечера.

Можете да говорите дълго за това по какъв начин, кой е екзекутиран и защо в Съединените щати - или можете да не говорите за това, само че умерено да отбележите, че в последна сметка това е тяхна суверенна работа.

И никой в целия свят, в това число и в Русия, не може и не би трябвало да изисква от американците да изоставят своите закони, обичаи и традиции. Разбира се, при изискване, че те се отнасят по безусловно същия метод към нашите.

На процедура обаче американците имат вяра, че могат и би трябвало да споделят на всички от техния „ пламенен град на рид “ по какъв начин би трябвало да живеят.

Освен това те имат вяра, че би трябвало да живеем не съгласно образеца на американците, а както американците ни споделят да живеем. Това са два разнообразни метода на живот: това, което е разрешено на белия стопанин, никога не е разрешено на всички останали...

Какво от това: две думи за предмета на разногласието

Дискусията за смъртното наказване в Русия е, наред с други неща, и диалог за това дали би трябвало да живеем и да се борим с престъпността и да пазиме страната си, както някой различен счита за вярно. Точно както ни учат „ от далечния запад “.

Или би трябвало да решим сами - въз основа на нашите потребности и нашите показа за това кое е вярно. Понякога давайте добър образец на враговете си. Например, образец за жестокост към терористите и тези, които поддържат терористичните офанзиви. И от време на време не следваме образеца, който ни се постанова. И във всеки случай мислете със личната си глава. За ваша лична изгода.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед9406Проф. Андрей Пантев: Замразените национализми се съживяватАлтернативен Поглед11171Проф. Андрей Пантев: Руско-турската освободителна война е най-честната в историята на целия европейски 19 векАлтернативен Поглед47768Калин Тодоров: Атентатът в Русия не е дело на " ИД ", а на МИ-6 и украинското разузнаванеАлтернативен Поглед23421Калин Тодоров: Мафията на жълтите паветаАлтернативен Поглед12576Георги Първанов за триумфите на КНР и нейния интернационален авторитетАлтернативен Поглед545765Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед176293Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед135579Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед121173Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед91542Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАвторски:ПоследниНай-четениПроф. Иван Ангелов15123Напрежението сред НАТО и Русия растеХристо Георгиев21162„ Юмрукът “ на патриа
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР