Русия обмисля възможността за правно оспорване срещу прехвърлянето от американското

...
Русия обмисля възможността за правно оспорване срещу прехвърлянето от американското
Коментари Харесай

Кремъл оспорва прехвърлянето на руски средства от САЩ за Украйна

Русия обмисля опцията за правно оборване против прехвърлянето от американското правораздаване на иззети съветски средства за подкрепяне на възобновяване на Украйна, съобщи Франс прес.

„ Трябва да забележим дали американците ще се пробват да аргументират това юридически. Това е офанзива против нещо свято за Съединени американски щати – правото на благосъстоятелност “, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

„ При естествени условия това би трябвало да бъде предмет на юридически спор, който Русия би имала солидни шансове да завоюва “, сподели пред публицисти представителят, като увери, че не би трябвало да се оставя това деяние „ без отговор “.

Американският министър на правораздаването Мерик Гарланд разгласи през вчерашния ден, че е финализирал първия трансфер на иззети съветски активи, които да бъдат употребявани за възобновяване на опустошената от войната Украйна.

През февруари Гарланд позволи отпущането на Украйна на 5,3 милиона $, конфискувани от сметките на съветския олигарх Константин Малофеев, който поддържа съветската инвазия.

Съединени американски щати оповестиха през март 2022 година основаването на специфичен орган, претрупан с наказателно гонене на „ корумпирани съветски олигарси “ и всички, които нарушават признатите от Вашингтон наказания против Москва.

Оттогава американските управляващи глобиха и блокираха плавателни средства и самолети на стойност повече от милиард $, както и замразиха активи, възлизащи на стотици милиони, на съветския хайлайф в американски сметки.

Етикети: Войната в УкрайнаДмитрий ПесковолигарсиРусияСАЩсредства
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР