Русия обмисля да атакува цивилни кораби в Черно море и

...
Русия обмисля да атакува цивилни кораби в Черно море и
Коментари Харесай

Белият дом: Русия е готова да атакува цивилни кораби в Черно море

Русия обмисля да нападна цивилни кораби в Черно море и по-късно да хвърли виновността върху украинските сили, съобщи почитан чиновник на Белия дом.

" Руските военни може да разширят обсега на офанзивите си против украински зърнени уреди, като включат и набези против цивилни кораби ", съобщи представителят на Съвета за национална сигурност Адам Ходж пред Агенция Франс Прес.

Той съобщи, че изказванието се основава на неотдавна разкрити разследващи данни.

То пристигна след ракетната офанзива и нападението с безпилотен аероплан от страна на Русия против пристанищния град Одеса, както и решението на Кремъл да се отдръпна от интернационална договорка, позволяваща безвредното прекосяване на големия украински експорт на зърно през Черно море до международните пазари.

Москва съобщи, че ракетите ѝ са били ориентирани към военни цели в Одеса, само че Ходж поддържа украинските обвинявания, че офанзивата е унищожила " селскостопанска инфраструктура и 60 000 тона зърно ", лежащи в подготвеност за експорт.

Според служителя на Белия дом този тип офанзиви в този момент могат да обзет и цивилни кораби. А Русия провежда интервенция, с цел да наподобяват сходни офанзиви като осъществени от Украйна, сподели той.

Ходж цитира публикуването от Русия на видеоклип, на който се вижда по какъв начин нейните сили откриват и унищожават " хипотетична украинска морска мина ".

В същото време " нашата информация сочи, че Русия е сложила спомагателни морски мини в методите към украинските пристанища. Смятаме, че това е координирано изпитание за оправдаване на възможни офанзиви против цивилен кораби в Черно море и за мятане на виновността за тези офанзиви върху Украйна ".

Руското министерство на защитата съобщи, че всички кораби, плаващи към украинските пристанища в Черно море, оттук насетне ще бъдат обсъждани като евентуални превозвачи на военни товари, а страните, под чийто байрак плават, " ще бъдат считани за въвлечени в украинския спор на страната на киевския режим ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР